23 Ocak 2009 Cuma

Facebook, Myspace'e Karşı İki Gövde Farkıyla Önde




2008 comScore verilerine göre Kasım ayında Facebook'u ziyaret eden tekil kullanıcı sayısı 200 milyona ulaşmış.

Aralık ayında ise 222 milyon rakamına ulaşılmış. Aralık ayı istatistiğine göre, toplamdaki Internet kullanıcısından %22'sinin Facebook'a uğradığı görülüyor.

Myspace'in ise bu yarışta Facebook kadar ilerleme kaydettiği gözlenememesi bir yana, verilen değerler Facebook için verilenlerin hemen hemen yarısı kadar. Facebook'un Myspace'den 100 milyon kadar daha fazla kullanıcısı olduğu gözleniyor. Benzer bir durum safya gösterimlerinde de yaşanıyor. Aralık 2008'de Myspace sayfa gösterimleri 43 milyar iken, aynı dönemde Facebook sayfa gösterimleri 80 milyar olarak belirtilmiş.

Techcrunch haberinde Myspace'in halen Amerikan pazarının kralı olduğu fakat, Facebook'un sadece dünyadaki üstünlükle yetinmeyip Amerikan pazarına da yakında hakim olacağı öngörülüyor.

Facebook'un dünyadaki başarısı, projenin arkasında yatan yaratıcı fikir olsa gerek. Birçok kullanıcıya işlev ve fikir açısından Facebook ne kadar da basit görünse, bazı teknik aksaklık ve uygulamalar istilası haricinde işini düzgün yapıyormuş gibi duruyor.


Diğer yandan Myspace kullanıcılarının da Facebook üyelerinden farklı olduğunu da belirtmek gerekir. Myspace, müzik dinleyicisi ve hayranı olan Internet kullanıcılarının birçok farklı müzik türüne ya da farklı müzik kulvarlarına göz atabilmelerine yardımcı oluyor. Oldukça da yararlı bir servis olduğunu söylemeliyim.

Şahsen Facebook servislerini daha fazla kullanmama rağmen, Myspace'in yardımına da sıkça başvururum.

Techcrunch'ın yazı-yorumu için buraya!

Hiç yorum yok: